Food trends

5x food trends

img_7213Granen trend
Move over rijst, pasta en couscous – we gaan we massaal aan de klassiekers. Lokaal, van eigen bodem (nog zo’n trend): boekweit, havermout, spelt en gierst.
Of van ver: quinoa, freekeh, amaranth en kamut. Als ontbijtgraan of koolhydraat bij de avondmaaltijd. Je kunt geen foodblog meer openen of je struikelt erover. Niet erg hoor, vind het allemaal erg smakelijk!

Crisis menu
Hebben we niets te makken, dan worden we creatief.  Ook in de rest van 2013 zullen we veel pop-up restaurants, wordt het steeds normalen om te vragen naar een doggy bag en nemen we een voorbeeld  aan het Australische bring your own concept. (In utrecht bijvoorbeeld zijn er a een aantal cafe’s waar je je eigen eten mee mag nemen als je een drankje besteld) Daarnaast is eten uit eigen tuin populair,  om kosten wat te drukken beginnen we massaal onze eigen moestuin.
Maar we blijven natuurlijk Hollanders, we worden ons steeds bewuster van het eten dat we weggooien en daarom doen we ook veel meer met kliekjes. Er wordt eten ingevroren, bewaard tot de volgende dag en weer opgewarmd of als lunch gebruikt.

Happy vegan / vegetarian
Een vegetarische eetwijze en waar rekening moeten houden met allergieën wordt steeds meer algemeen geaccepteerd en dat betekent dat dit fenomeen ook verder gaat doordringen in de restaurants en de productie van producten. Ook de veganisten zijn in opkomst, raw food kom je steeds meer tegen. Restaurants, winkels en lunch plekken passen zich hierop aan. Waar nu wellicht één of twee vegetarische gerechten op menukaarten te vinden zijn, is de verwachting dat dit zal stijgen. En terecht, een vegetarisch gerecht eet ik soms nog liever dan een vlees gerecht.  

Groen & gezond
Groenten zijn niet meer weg te denken uit onze eetpatronen en het wordt steeds makkelijk om minder vlees te eten. Groenten vormen de basis van veel gerechten en niet meer alleen vlees en vis.
Vergeet daarnaast ook niet de verse groentesappen die overal voorbij vliegen. Hoe groener hoe gezonder, en het bietensap maakt weer een opmars.

Superfood
Tegenwoordig eten we onze yoghurt of smoothie niet meer met alleen yoghurt, cruesli of fruit maar gooien we er allemaal superfood ingredienten bij in zoals chiazaad, lijnzaad, cacao nibs en goji bessen.

48A98F98DB0CE068EE313597BD96EE7A

Follow my blog on bloglovin’

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Food

4 Reacties op “Food trends

  1. Dit is nou eens origineel! Heel erg leuk!

  2. Heel herkenbaar, je ziet deze trends overal terug. Ik vind het wel een goeie opkomst, in veel gevallen een stuk gezonder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s