Hazelnoot Cupcakes met Cheesecake Topping

AfbeeldingAfbeelding

Normaal gesproken ben ik niet zo’n hazelnoot fan, maar deze cupcakes kan ik wel waarderen, zeker in combinatie met de frisse cheesecake topping.

Elke keer als ik cupcakes maak verbaas ik me er weer over hoe makkelijk en leuk het is.

Benodigdheden voor de cupcakes:

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram bruine suiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels speculaaskruiden of kaneel
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 100 ml slaolie

Voor de topping:

  • 50 gram boter
  • 200 gram roomkaas
  • 50 poedersuiker
  • zakje vanille suiker

Aan de slag…

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Mix het zelfrijzende meel, de boter, de bruine suiker, het ei, de melk, de slaolie en de speculaaskruiden in een kom
  • Doe het beslag in de cupcake vormpjes en laat ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven
  • Meng de boter, de roomkaas, de poedersuiker en vanille suiker door elkaar en laat staan in de koelkast
  • Wacht tot de cupcakes zijn afgekoeld en besmeer ze dan pas met de icing
  • Strooi een beetje bruine suiker en/of stukjes hazelnoot over de cupcakes

Genieten maar!

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Food

2 Reacties op “Hazelnoot Cupcakes met Cheesecake Topping

  1. oooh jammie, jammie, jammie..!! Ziet er lekker uit!

  2. Lekker, lekker! Cupcakes maken is ook leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s