The Happiness Project part 1 – Eating healthy

De laatste tijd zijn er nogal wat dingen gebeurd die me zelfvertrouwen niet heel erg goed hebben gedaan helaas en ik vind het tijd worden om dat weer terug te krijgen en te worden zoals ik wil zijn. Ik wil me niet meer aanpassen aan anderen, ik wil weer voor mezelf duidelijk hebben wat belangrijk is voor mij.
Makkelijk gezegd, iets minder makkelijk gedaan.
Wat vind ik belangrijk, wie wil ik zijn? : ) Daar ga ik me op richten, en hopelijk word ik stapje voor stapje iemand waarvan ik kan zeggen: Dat ben ik.

Wel een beetje zweverig he? Maar het is nodig, believe me.

Een van de dingen die ik heel graag wil veranderen is mijn eetgedrag. Ik wil beter in mijn vel zitten, me fitter voelen. En nou eet ik helemaal niet ongezond hoor, werk zelden een patatje naar binnen en drink bijna geen frisdrank, maar dat is toch iets heel anders dan chips en koekjes. Ja, dat is mijn zwak. Ik kan weken lang chips, snoep en koekjes mijden, maar oweeee als ik op een zwak moment een keer iets gekocht heb en ik dus iets daarvan in huis heb. Dan moet het op. Ik kan niet een bakje chips nemen, nee de zak moet leeg. Nou geniet ik net zo hard van mango, een smoothie of een bakje yoghurt. De kunst is nu dus om mijn systeem er van op te hoogte te brengen.. Ik heb de laatste tijd ook vaak last van een opgezette buik, dat zal vast met mijn eetpatroon te maken hebben.
En even voor de duidelijkheid, ik ga niet op streng dieet, want ik heb het niet zo op dieeten (ik hou teveel van lekker eten) maar op normale dagen kan het best gezonder, in combinatie met beweging.

Women’s Health

Hier staan hele handige artikels, filmpjes, recepten en tips om te helpen met het creeren van een gezonde lifestyle. Wil je beginnen met hardlopen? Wil je je buikspieren trainen? Wil je weten welke snacks verantwoord zijn en die je honger stillen? Het antwoord vind je hier, dit is dé gezondheidsbijbel.

Gezondheid Rubriek

Ook hier staan handige tips over eten, bijvoorbeeld welke thee het gezondst is, wat gezonde voedselcombinaties zijn, maar ook tips om beter te slapen en hoe je stress te lijf kunt gaan.

Om te beginnen ga ik meer fruit en yoghurt eten, meer smoothies en water (of groene thee!) drinken. Mijn suiker inname ga ik minderen, en ik wil minimaal 2x per week vegetarisch eten : )

De komende tijd ga ik alleen nog maar dingen doen die ik belangrijk vind, en niet meer wat anderen belangrijk vinden.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s