The Woman In Black


 

Gisteren ben ik naar de film ‘The Woman In Black’ geweest. Een tijd geleden zag ik de trailer van deze film in een van de voorstukjes van een andere film en hij leek me wel leuk om te zien. De hoofdrolspeler is Daniel Radcliffe, en dat was in het begin een beetje raar, maar later vond ik dat hij het zo goed speelde dat ik meer naar hem keek met Harry Potter in mijn achterhoofd.

Het verhaal gaat over Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) die een paar jaar terug zijn vrouw is verloren en het daar nog moeilijk mee heeft. Hij blijft achter met een zoontje Joseph van 4 en de nanny. 
Voor zijn werk (hij is advocaat) moet hij afreizen naar het huis van de overleden weduwe Alice Drabow. Het huis heet the Eel Marsh House. Arthur moet hier haar definitieve testament zien te vinden. Eenmaal aangekomen in het kleine dorpje maakt hij kennis met een man genaamd mr Daily. Hij waarschuwt hem voor het huis maar Arthur gaat er toch naar toe.
Het huis ligt op een verlaten eiland, waar geen weg naartoe is als het tij hoog staat. In het huis dwaalt de overleden weduwe Alice nog rond, die haar zoon vroeger is verloren. Hij was verdronken in het moeras maar er is nooit een lichaam gevonden. Halverwege de film gaan er steeds meer kinderen dood in het dorp en Arthur wordt hiervan verdacht en de bewoners willen het liefste dat hij het huis met rust laat en vertrekt. Arthur komt er achter dat het zoontje van Alice ook nog rondspookt in het huis en hij besluit het lichaam van het zoontje te zoeken in het moeras en deze weer samen te brengen in het huis met Alice. Met alle gevolgen van dien. In het laatste deel van de film komt alles samen, de dode kinderen, het verhaal van mr Daily, de angst van de bewoners en natuurlijk het hele gebeuren rondom Alice en haar zoon. Ook wordt duidelijk of Arthur gelijk had en het een goed besluit was om Alice en haar zoon samen te brengen, en of zij nu daadwerkelijk haar rust vindt.

Het verhaal is niet heel sterk, helemaal niet saai, maar naar mijn mening ook niet heel bijzonder. Er zitten genoeg schrik effecten in de film, dus eng vond ik het zeker haha. De spanning wordt gedurende de film goed opgebouwd maar de afloop is een beetje raar, waardoor niet alles even duidelijk wordt en dat is jammer. Al met al zeker een aanrader, zorg er wel voor dat je hem samen met iemand kijkt!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Movies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s