Stoofpeertjes

Dit is toch wel een van mijn favoriete gerechten, als bijgerecht of als toetje.. Stoofpeertjes! Dit is blijkbaar maar al te goed bekend bij mijn vriendinnen, want kreeg met sinterklaas een pakket met stoofpeertjes en alle ingredienten om ze te maken. Traditioneel worden ze bereid met rode wijn, maar ik vind de variant met perenrood veeeel lekkerder. Voor iedereen die ook zin heeft in dit gerechtje:

Benodigdheden voor twee personen:
4 Stoofpeertjes (of meer natuurlijk!)
Perenrood
Suiker
Kaneelstokje


 

Schil de peren en zet ze recht op in een steelpannetje.
Gooi 1 lepel suiker in het pannetje en zorg dat er een dikke laag perenrood op de bodem ligt en doe het kaneelstokje erbij.
Vul het pannetje met water totdat de peren 3/4 onder water staan en breng het aan de kook.
Laat het daarna ongeveer een uur tot anderhalf uur pruttelen. Je kan het beste af en toe in het peertje prikken om te voelen of ze al lekker zacht zijn. Door het perenrood krijgen de peren een mooi kleurtje. Als ze zacht genoeg zijn kun je ze warm of koud eten en het sap waarin het gepruttelt heeft is ook erg lekker om erbij te drinken.

Eet smakelijk!

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Food

2 Reacties op “Stoofpeertjes

  1. Pingback: Favorites: Fall & Winter « Life's A Photo.

  2. Pingback: Twee jaar Life’s a Photo |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s